La PresTatGeRia


  • Què és?
La prestatgeria digital es una alternativa als llibres en format paper. Aquí s'hi poden consultar gratuïtament i en diferents idiomes.

Una de les
caracteristiques més curioses que presenta La Prestatgeria, és l'opció a crear un llibre o modificar un que ja s'hagi escrit (sempre i quan l'autor doni permís per a poder fer-ho).

  • Avantatges !
- Gràcies a un catàleg, els llibres estan ordenats de manera que sigui fàcil i còmode localitzar i trobar el llibre que es desitja.

- És una bona eina de treball per a nens, ja que, sense la necessitat d'anar a una biblioteca o a una llibreria, poden consultar contes, novel·les o relats que s'han aconsellat a classe o que ha demanat la professora.

-


  • Inconvenients !
Només poden crear llibres:

- Els centres docents
- Els Centres de Recursos Pedagògics (CRP)
- Els Serveis Educatius
- Altres entitats públiques relacionades amb la docència i el Departament d'Educació.

També les persones a qui s'ha autoritzat a crear llibres en nom dels centres o entitats.

  • Com s'editen els llibres?

Els llibres es poden editar des de dos punts de vista:

- El punt de vista del propietari/ària del llibre, és a dir, el centre.

- El punt de vista de l'administrador/a del llibre.

El centre pot editar l'administrador/a del llibre i el codi d'administració. Per tant, pot canviar la persona que administra el llibre. El centre també pot esborrar completament un llibre.

Atenció ! ! : Quan s'esborra un llibre, es perden totes les dades que conté, incloses les imatges del llibre i la informació no es pot recuperar.

L'administrador/a del llibre pot canviar-li el títol, la descripció, l'aspecte, l'idioma i els descriptors. També pot associar el llibre a una col·lecció, si és que no ha estat associat a cap col·lecció anteriorment.


Podeu accedir a l'edició d'un llibre des de la icona de la Prestatgeria una vegada us hàgiu registrat.


  • Com es cerquen els llibres?

La quantitat de llibres que es poden acumular al catàleg és gran. Des de les opcions de cerca, és possible filtrar llibres segons uns criteris.

Podeu desplegar les opcions de cerca de llibres des de la icona <span class=

El filtratge de llibres es pot portar a terme des dels criteris següents:

- El títol del llibre conté les paraules ------.

- El nom del centre propietari del llibre és -----.

- Els descriptors del llibre són -----.

- L'idioma del llibres és ------.

- El municipi on és el centre és ------.

- L'usuari/ària administrador/a del llibre és -------.

- La col·lecció a la qual pertany el llibre és -------.

En alguns casos, és possible establir la cerca a partir d'un text en un camp lliure. En aquest cas, si es vol cercar per diferents paraules, cal escriure aquestes paraules separades amb un espai.


  • L'exportació de llibres !

La prestatgeria us permet exportar els vostres llibres a diferents formats. Si visiteu la fitxa d'un llibre del qual en sou propietari us apareixeran les diferents opcions d'exportació que podeu utilitzar.




<span class=export_book.png" width="16" height="16"> exportació de la prestatgeria

Aquesta opció d'exportació permet obtenir un fitxer en format xml del llibre. Aquesta funcionalitat està especialment pensada per exportar llibres des de l'espai de proves i cursos per posteriorment poder importar-los cap a la Prestatgeria final.


La resta d'opcions per poder guardar en diferents formats es pot trobar:

http://phobos.xtec.cat/llibres/prestatgeria/index.php?module=iw_webbox&ref=pmf


posted under |

3 comentarios:

Mr.CHeIMS dijo...

Em sembla una eina molt bona per fomentar les tecnologies de la informacio. Ja que des de ben petits els nens i joves es poden difondre amb eines educatives i a la vegada tecnologiques.

Penso que el fet de que nomes puguin crear llibres certes persones fa que la informacio que proporciona la eina tingui una certa credibilitat degut a que sino qualsevol podria crear llibres i es converteria en una mena de wikipedia de llibres i no sassoliria lobjectiu que realment es vol amb aquesta manera de oferir informació tan innovadora

Nik dijo...

Crec que en aquest cas el Jaume te raó, es una eina que dona molta accesibilitat a tothom i genera molts recursos a l'abast de tothom.

A mes cal dir que el blog te una imatge molt apropiada i dona molta vitalitat.

Un bon treball

Mr.CHeIMS dijo...

Gràcies Nik.

També m'agradaria destacar que es una eina promoguda pel govern, és a dir, que tal i com molt bé has afegit ha de ser accessible per a tothom, ja que el que fa Generalitat (creadora de la pagina) es oferir un servei a tot i cadascun del seus ciutadans.

Personalment estudiu enginyeria informatica, i des del caire de com està oferit el servei el tema de l'accessibilitat està molt treballat degut a que si desahabilitas els estils de la pàgina, és a dir els CSS, queda una estructura perfecta perque un lector, com ara seria els JAWS per a gent disminuida visualment pugui fer la seva feina de manera correcta.

Per la gent que no sapiga que és un JAWS us deixu un link que us ho farà veure clarament http://www.youtube.com/watch?v=wC5NnQt3vi8. Com podeu veure es una eina que va llegint la pagina. Encara que nosaltres pensem que va massa rapid llegint per una persona cega va molt lent i això pot ser una avantatge competitiva per ells i una oportunitat de integració en el mon laboral

Respecte a aquesta web penso igual que tu Nik es molt acollidora i té una imatge molt alegre i toca temes molt diversos i a l'hora interessants.

Publicar un comentario

Entrada más reciente Entrada antigua Inicio

Benvinguts ! !

Som la Iolanda, la Yéssica i la Sonia; estudiants de 1r de Grau en Educació Infantil.
En aquest espai compartirem informació, enllaços, fotos, videos i tota mena de continguts relacionats amb l'educació.
Aquest blog no seria possible sense la vostra participació, per aixó us convidem a que el visiteu i tafanegeu !

Sorra fina...

Us enrecordeu de la sorra fina? Alguna vegada heu fet sorra fina?

Pot ser no sabpigueu què és. La sorra fina és aquella que es troba sota el sòl dur dels patis de col·legi o dels parcs que trobem al carrer dels nostres barris i ciutats.

Els nens petits, quan volen jugar a sorra, rasquen el terra amb els seus peus, descarten totes les pedres de la capa superior fins que troben sorra fina, la sorra que els és útil per jugar.

Enteneu ara la metàfora del nostre bloc?

Sorra fina representa pa capacitat que tenim les persones, des de ben petites, d'eliminar la capa exterior i més lletja de les coses per trobar aquella més útil, bonica i fina.


Followers


Recent Comments