Projecte Final: Hot Potatoes


Introducció: 

Per fer el nostre Projecte Final hem utilitzat el programa Hot Potatoes. La raó per la qual hem escollit aquesta aplicació va ser que un cop vam cercar informació sobre el programa, el vam trobar atractiu i diferent a la resta que havíem treballat. Aquest ens va semblar molt més visual i divertit. Com que som estudiants d'Educació Infantil, vam considerar que aquestes són les característiques adequades per infants d'aquesta franja d'edat, concretament ho hem dirigit a P5.

El tema que hem escollit per fer les activitats ha estat els oficis. L'elecció d'aquest programa ens ha permès treballar el tema des de diferents vessants. Per això, com a recursos, hem utilitzat cançons, imatges, frases, etc.

Objectius:

Val a dir que ens hem plantejat els objectius des de dos perspectives diferents. Per una part trobem els objectius cap al propi aprenentatge i d'altra banda vers als alumnes.
 Pel que fa als objectius relacionats amb els alumnes trobem:
  • Conèixer els diferents oficis.
  • Relacionar conceptes.
  • Aprendre a utilitzar les noves tecnologies.
  • Familiaritzar-se amb el Hot Potatoes.
Per altra banda, relacionat amb els objectius que ens hem plantejat com a grup trobem:
  • Conèixer una eina nova.
  • Aplicar les TIC en l'educació.
  • Aprendre a crear activitats per a infants.

Activitats:

La unitat realitzada del Oficis consta d'un total de deu activitats. Aquestes són de diferents tipus. A continuació us expliquem quines són.


J. Cloze: Amb aquesta eina es poden crear exercicis d'omplir forats. Nosaltres hem fet tres activitats d'aquest tipus. Hem escollit tres cançons relacionades amb el tema principal: la cançó del cuiner, dels oficis i del sabater.
J. Match: Amb aquesta eina es poden crear exercicis d'associació i aparellament. L'activitat que hem realitzat consisteix en relacionar imatges de diferents estris amb la professió que s'utilitza.
J. Quiz: Amb aquesta eina es poden crear qüestionaris on hi ha múltiple resposta. Hem fet activitats on l'alumne ha de completar les frases; per fer-ho, ha de seleccionar la resposta correcte entre les quatre opcions que li presentem.
J. Mix: Amb aquesta eina es poden crear exercicis de reconstrucció de frases. Es pot mostrar un botó d’ajuda a l’alumne on se li mostrarà la següent paraula. Les nostres quatre frases relacionen l'ofici amb l'activitat que realitza el Professional.
J.Cross:  Amb aquesta eina es poden crear mots encreuats i es pot utilitzar una quadrícula de qualsevol mesura. També inclou un botó on l’alumne pot demanar ajuda i se li mostra una lletra. Les paraules escollides per realitzar el  mot encreuat són noms de professions.


Metodologia:
  1. Descàrrega el programa Hot Potatoes
  2. Elecció del tema dels oficis
  3. Tria de l'edat a la que dirigiríem les activitats
  4. Creació de les activitats
  5. Construcció de la unitat amb el Masher
  6. Pujada del fitxer a la web

Materials:

Per realitzar el Projecte Final, hem hagut de descarregar l'aplicació del Hot Potatoes. Per fer-ho únicament es necessita un ordinador amb connexió a Internet.
Per tal de que els alumnes puguin dur a terme els exercicis, també necessiten els mateixos materials. 

Avaluació:

Una de les avantatges que ofereix el programa Hot Potatoes és la autocorrecció.
Quan vam crear les activitats, vam posar les respostes per a que posteriorment l'alumne, una vegada feta l'activitat, pogués veure al moment els encerts que ha obtingut.
Trobem que aquesta aplicació és molt útil per aquesta edat perquè és una forma de donar-li autonomia a l'hora de fer exercicis. 

 
Per visitar la nostra unitat de Hot Potatoes dels oficis clica AQUÍ

posted under |

0 comentarios:

Publicar un comentario

Entrada antigua Inicio

Benvinguts ! !

Som la Iolanda, la Yéssica i la Sonia; estudiants de 1r de Grau en Educació Infantil.
En aquest espai compartirem informació, enllaços, fotos, videos i tota mena de continguts relacionats amb l'educació.
Aquest blog no seria possible sense la vostra participació, per aixó us convidem a que el visiteu i tafanegeu !

Sorra fina...

Us enrecordeu de la sorra fina? Alguna vegada heu fet sorra fina?

Pot ser no sabpigueu què és. La sorra fina és aquella que es troba sota el sòl dur dels patis de col·legi o dels parcs que trobem al carrer dels nostres barris i ciutats.

Els nens petits, quan volen jugar a sorra, rasquen el terra amb els seus peus, descarten totes les pedres de la capa superior fins que troben sorra fina, la sorra que els és útil per jugar.

Enteneu ara la metàfora del nostre bloc?

Sorra fina representa pa capacitat que tenim les persones, des de ben petites, d'eliminar la capa exterior i més lletja de les coses per trobar aquella més útil, bonica i fina.


Followers


Recent Comments